Susu Kambing Pada Trimester Pertama

Assalamualaikum ibu2 sekalian, saya ingin bertanya, sesuaikah pengambilan susu kambing di saat kandungan berumur 8 minggu ? Ada terbaca di blog2 yang menyatakan tidak elok jika di awal kandungan kerana susu kambing bersifat panas..Apakah pendapat ibu2 sekalian dan boleh kongsikan pengalaman ibu2 tentang pengambilan susu kambing ? Terima kasih ?

2 Balas

Waalaikumsalam. Susu kambing panas. Jadi x digalakkan minum awal pregnant. Biasa orang minum pada 3rd trimester. Kandungan 7 bulan

5y ago

oooo terima kasih untuk info 😃

Jgn lg... Tunggu dulu.. Kalau rahim xkuat lg xsesuai

5y ago

ohhh naseb baik saya belum minum lagi..terima kasih 😃