1st trimister

Assalamualaikum ibu2 ..saya kandungan baru 6 week ..tapi dah start perut cramp and cirit birit..xde ape2 effect yg x baik ke kalau mcm tu ..ni anak ke dua tapi saya dah lupa yg first mcm mana sebb dah 2 thun berlalu n xpernah kena mcm ni..bagi pendapat ibu2?

1 Balas

Cramp tu normal sebab rahim nak mengembang. Kalau takde pendarahan, tak perlu risau pasal cramp. Cirit tu pulak boleh jadi sebab hormon pregnant kita tengah menaik, jadi akan kacau sikit proses digestion. Selagi tak terlalu kerap cirit, ada darah jugak ke apa. Tak perlu terlalu risau. Cuma kena kerapkan minum air masak yee kalau cirit ni