Scan 20w dah boleh nampak jantina

Assalamualaikum ibu2 nk tanya besok sya genap 20w bsok sya ad scan... Tpi kalau 20w dh boleh ke nampak jntna bby... Sbb nk bli brg baby ni ank no2 #mommybuntu

9 Balas

Sy pun esok sama ada chekup gan dctr rept scan . Ank kedua .. Sy Dh 19w tp nurse kata dh blh tgk dh klu baby kerja sm ..brgntung pada rezeki kitala ibu ni yg nak sngt tgk jantina baby. Sy doakan sis dpt tgk jantina baby ye dn baby pun tk main sorok2 .. Tips sy utk sis mnum air bnyk2 la sblm scan tk bnyk sikit mmbntu kita yg nk tgk jantina baby .. Dan mnta doa ibu2 ye utk sy smoga esok baby sy pun dpt nmpk jantina nya..

ikutkan dah bole nampak tapi tengok jugak la baby duk tang mana.. tapi bab beli barang tu macam terlalu awal sangat jerr 😂 takpe ii beli awal tapi jangan terlalu banyak.. takut cek gaya pempuan, kuar ii boboy pulak tak pasal pakai baju pink 😂

InshaAllah dah boleh nampal puan😍 sy baby boy dia bagi tengok jantina dia 🤣 kalau baby girl sy tak pasti boleh nampak ke tidak😊

20 week da bole nmpk..tp sy scan bru ni..baby duk sujud..so x dpt tgok🤣🤣🤣

InshaaAllah boleh! saya dapat tau jantina baby masa 14 weeks, baby boy

dah boleh sis insyaAllah.. saya scan 18 weeks haritu nampak..

dh boleh. bergantung kepada posisi baby ketika scan

Saya scan 17weeks doc dah nampak gender baby

Insha Allah, boleh.