Macam mana rasa contraction ?

Assalamualaikum ibu2, mcm mana rasa contraction ? Boleh share tak ? Ni kandungan pertama sy skrg da 35w. Tq

15 Balas

sakit perut sampai ke pinggang belakang. sakit pinggang tu rasa macam pinggang tu lenguh yang teramat. time sakit tu mampu tarik nafas pendek2 je. makin besar bukaan makin sakit. semoga dipermudahkan sis.

Lebih kurg sgugut sis,tp dy skit ada selang2,tp contraction yg dkt fasa bukaan 10cm tu plg skit,kna kwal prnfasan,sbb rsa dy msa tu bhgian blkg pinggang kta mcm kna korek n nk kna cabut n patah,😂😂

Pada saya sakit contraction rasa dia mcm sakit nk berak. Bayangkan sakit sembelit or cirit birit yg teruk. Bila contraction dh memuncak you akan rasa nk teran gila gila.

contraction rasa sengugut + nak berak memulas tapi toilet jauh lagi + gastrik x 100

1y ago

Nk berak memulas tapi toilet jauh lagi HAHAHAHA. But that is so true!!!! 🤣🤣

Lebih sakit dari senggugut 🤣