Berat tak bertambah

Assalamualaikum ibu2 dan bakal ibu , td baru scan baby alhamdulilah berat baby 1.2kg , tp berat saya x bertambah , still mcm ke kk bulan lepas..ada ibu2 boleh bagi pdpt ?

4 Balas

Sme sy berat x naik dh bpe buln semlm chek up jgn kta x naik terus bert turun😂nk mcm mne kn sy hamil pn bukn jnis kki nk mkn jew.. lau misi nk pksa suh naik kn bert ikut anggaran sush jgk dh tekak xnk mkn jnji ssu utk bby selalu mnum n bert bby naik.. psti kn bby siht dn mmbesr dgn jaya nye dlm pert tu.. sis xperlu risau..bnyk mnum ssu pn dh okey✌🏻

sama . minggu ke 6 sampai bulan ke 7 berat badan naik dari 48kg ke 55.5kg.. pastu terus x naik2 pas dpt tau low hb and gdm (control makan). last week naik sikit 56.1kg.. now dha 36 minggu (8 bulan 1 k8nggu) tadi turun balik 55.3kg.. tp baby ok membesar dgn sihat huhu.. baby dh 2.9kg

Sis xselera makan ke..saya tiap mggu kena check bp sbb berat naik..mula buka buku 57kg jer skrg dah 39mggu naik 75kg dah 😅

Itu kebiasaan saja ya