39 weeks dan masih belum bersalin

Sy dh 39 weeks tp blm brsalin lg. Mcm2 senaman, brjalan,turun naik tangga,squat,jalan itik semua tp tkde rse nk brsalin lgsg. Setakat contraction manja2 mcm tu je pastu hilang. Ade tips lain2 tk ya. Doc kata kalau tk nnti kena induce. #anakfirst

2 Balas

Saya bersalin cukup 40 weeks. 😅 Alhamdulillah. Kalau tiba masanya, dia akan keluar dengan sendirinya. Kalau larat, boleh bersama suami untuk bukaan lagi cepat besar. Doktor kata hormone dari mani suami akan stimulate untuk anak keluar mudah. 😅

Saya harini 38 week 3 day pon belom ada tanda2 , mintak2 baby kuar sebelum due , tk sbar dh nk jmpe baby