39 Minggu

Ada tk yg sma mcm sya dh msuk 39 minggu usia kandungan 🌷 . . . Msi x beranak lg due dkt dh 7/7

20 Balas

sy due 9/7/24 tp dah bersalin masa 26/6/24 masa 38w1d,kna emergency czer sbb baby dah fetal distress..pecah ketuban pukul 3.45pm 25/6/24 tp smpi pukul 2am 26/6/24 bukaan masih 4cm..doktor trpksa bt keputusan czer masa tu jugak..ikut plan asal nk induce je tp sy pecah ketuban awal slepas sejam kena seluk masa tu bukaan baru 2cm.. betul2 pengalaman baru bersalin kali ni

3mo ago

Sakit tak contraction lepas pecah ketuban. Saya 3cm 12 jam. Lepastu baru oecah ketuban dan jadi 5cm. Tapi dah tak menahan nak tanggung sakit contraction lama lama dah 😅

saya due 7/7, Siang td start keluar mucus plug (jernih) + darah sikit. Just rasa mcm senggugut kejap² je. Baby pn still aktif mcm biasa. tak sabar nk jumpa baby.

3mo ago

1/7 Siang keluar mucus plug jernih. 2/7 jam 1:34 pagi terjaga sebab sakit perut macam senggugut and keluar lagi mucus plug tapi lebih Banyak. terus mandi & pakai pad. lepas je pakai pad rasa macam terkencing. rupanya mucus plug+darah+air. tak syak lagi air ketumban sbb first time pregnant tak tau. tukar lagi pad terus rasa basah Banyak. 1:50 pagi gerak family cakap dah pecah air ketumban. 2:10 pagi sampai hospital. Alhamdulillah 12 tengahari 2/7 selamat bersalin baby girl.

samalaa Saya on dh 39w... due 9/7 tp XDA apa2 tanda lg... sec baby.... masa first baby dulu pn xsakit kena serah diri pstu kena induce...harap bby ni xkena induce

sayaa due 12/7 baby takmauu keluar lagi , seronok gamaknyaa duk dalam tummyy .. yang kitaa ni excited plus suami asyek tnya blea baby nak keluar 😅😅

sy due 4/7..kdg2 sakit Kat bhgn bawah tu dah ada...tp xde rasa contraction teruk lg..klau xde tnda 3/7 kne admit..4/7 doc msuk belon🥴

Kita sama 7/7 tapi baby selesa betul eh dalam perut. Mungkin dia nak ikut jejak langkah kakak dia ngam2 due baru keluar 🤣

hurm..samalah kita..due 5/7 ni,dia xmo kluar lagi..sume dah buat..risau kalau kena induce..mmpu berserah je,Allah je yg tau bila..

3mo ago

Semoga kita dipermudahkan segala urusan 🤲🏻

Sama la kita. Due 7/7 2nd baby.. 1st baby dulu emergency czer 38w pecah ketuban. Semoga dipermudahkan untuk kita 🤲🏻

3mo ago

yaa sis🤲🏻

due 5/7 . masih belum ada tnda2 . wlupun dah buat exercise dan pujuk bby 🥹 berserah saja la

Sama lah due kita tapi belum turun tanda apa apa lagi kadang kadang risau sebab baby dah kurang gerak

3mo ago

Sama sama, kalau rasa kurang gerak agak2 nak kene gi spital tak eh? Saya pun rasa gitu