Excited Nak Beranak ?

Assalamualaikum ibu2, boleh share ke macam mana nak tukar mindset dari takut nak beranak ke excited nak beranak? Sebab saya menunggu hari, kadang-kadang malam tak dapat nak tidur sebab teringat takut sakit beranak. Kalau boleh nak tukar mindset rasa excited nak beranak. Share please ?

51 Balas

just pkir psl baby je sis..pkir xsabar nk jmpa baby,xsabar nk peluk cium baby,xsabar nk tgk muka dia..hilang trus rasa tkut tu..sy haritu alhamdulillah mmg xterpkir lgsg tasa tkut nk bersalin sbb duk ingt kat baby je,xsabar sgt2 nk jmpa baby..bila dh start sakit contraction tu,sy jd makin happy sbb duk pkir dh xlama dh ni baby nk kluar..hehe