Excited Nak Beranak ?

Assalamualaikum ibu2, boleh share ke macam mana nak tukar mindset dari takut nak beranak ke excited nak beranak? Sebab saya menunggu hari, kadang-kadang malam tak dapat nak tidur sebab teringat takut sakit beranak. Kalau boleh nak tukar mindset rasa excited nak beranak. Share please ?

51 Balas

Jangan takut... Inn sha Allah banyakkan baca surah yasin stp hari baca selesai terus tiup pd segeas air dan minum... Utk bg smgt.. Seterusnya cuba borak dengan baby dlm perut cakap tak sabar nak jumpa dia... Nak main dengan dia... Nnt keluar cpt2 ye... Doa banyak2...inn shaa Allah.. Doa supaya dimudahkan bersalin... Dikurangkan sakit.. Dicepatkan proses nya.. Dapat misi dan doktor baik2...takde masalah masa bersalin.. Inn shaa Allah dimakbulkan semua doa.. Minta je apa pun.. Sbb ni waktu mustajab doa.. Kemudian banyakkan selawat, tasbih, tahmid dll.. Sakit nak bersalin tu mcm senggugut je... Sakit sikit je tp dia bukan la lama sangat.. Kejap2..time ni bykkn zikir dan doa dan doa... Masih lg dlm waktu mustajab doa.. Kalau nak doa taknak koyak pun boleh... Yg penting masa teran tu nnt tekan punggung ke bawah dan teran mcm org sembelit nak keluarkan tutt... Inn shaa Allah... Minta maaf pd suami dan minta dia doakan juga...