Baby warded GBS

Assalamualaikum ibu2. Boleh saya tau sape yg ada pengalaman positive GBS dan anak kena warded? Saya nak tau usually berapa hari anak kena warded dan berapa pasang baju baby kena bawak utk sehari warded? Berapa keping gak pampers usually baby pakai utk sehari di wad hosp? Terima kasih.

1 Balas

Baby bawah 1 bulan akan masuk ke NICU. nicu ni khas utk baby bawah 1 bulan. Nicu ada baju mereka sendiri, xperlu bawa baju. Pampers sehari mereka tukar 8x setiap 3jam. Jika ada, bekalkan juga susu ibu yg telah dipam dan beri kpd nurse.

5y ago

Nicu ada baju khas mereka. Baby yg xperlukan bantuan ventilator akan dipakaikan baju baby warna pink. Susu akan diberi melalui tiub. Tapiiiiiii kalau anak puan xperlu masuk tiub, puan boleh beri direct atau susu yg dipam nnt nurse akn tlg bagi guna cup. Sy hanya berkongsi pengalaman sy sbb anak sy duduk nicu 2 bulan. Klu nk tahu lebih lanjut boleh je puan telefon hosp dan tanya. 😊