Bubur

Assalamualaikum ibu²... Betulkah kalau kita mkn bubur, baby akan membesar... My SIL ckp begitu... Lagipun mmg dah nak mkn bubur nak wat camne...

2 Balas

Waalaikumussalam. Sy setiap minggu makan bubur. Gi pasar malam je wajib beli. Kadang2 siap buat sendiri dkt rumah. Kalau boleh, hari2 nak makan. Sebab favourite 😅 Rasanya takde la baby membesar. Smlm sy scan baby membesar ikut minggu dia. Sy rasa sy yg makin membesar sbb suka makan malam 😂

Boleh jak sis ,, tpi kurangkan manis lah .. Doktor ckp baby besar tu disebab gula yg kita ambil secara berlebihan setiap hari.. Bukan d sebabkan makan banyak ke apa .. 😊