masalah tido malam

Assalamualaikum ibu², ank sy umur dh 3bulan tp still mslh btul nk tido mlm . Dh mcm trbalik mlm ngn siang. Bila mlm je mergam.bila siang elok je tido lena sgt2 smpai kdang2 pkul 3 4 ptg bru bngun tu pun meraung2 lgi. Bila mndi, lps mndi smbung blik tido. Xkira la mcm mne gaya msti dia tido. Ank sulung jd xde pengalaman. Amat memenatkan lgi2 sy kena jga sorg2 sbb suami brtugas di sarawak n sy disemenanjung xsempat ikut suami. Anak sy biasa akan tido antara 5 pgi atau 8pgi and akn btul2 bngun jam 12 mlm. Siang dia akn bngun sejam paling lama pstu mengamok nk tido. Tlg bgi tips mcm mne nk btulkan blik tido ank sy ni????

1 Balas

Apa kata siang tu kejut kan anak? Main2 dengan dia. Biar dia letih sikit malam