Selsema bayi 6bulan

Assalamualaikum ibu2 , ada tips utk anak selsema ? Cara kampung or cara modern pun takpe yg penting anak sihat 😭 sengsara nampak anak tak dpt tidur malam 😭

1 Balas

sy selaluguna sterimar iaitu sembur air kat hidung anak, lepas tu tggu 10saat dan sedut guna pnyedut hingus baby, biasa dia akan tarik slesema atau lendir2 dlm hidung tu.. siap sume tu ,sapu balsam vicks baby yg kaler pink tu kt dada depn blkg, dan kat hidung sikit.. akan bagi kelegaan utk bby sbelum tido.. klu xnk guna vicks, boleh guna minyak angin sapu, tpi minyak angin elakkan sapu hidung.. kat dada depan belakang saja.. jauhkan bby dari kipas ye, atau psng slow saja.. biasa sy guna cara ni utk anak2 sy dan alhmdullh brkesan dgn izin Allah.☺️ moga cepat sehat ye bby syg..

3y ago

Thankyouuu baru skrg dapat reply comment hihi