Heartbeat baby laju

Assalamualaikum Ibu² Ada tak ibu2 yg pengalaman mcm saya. Nurse ada check heartbeat baby guna fetal doppler. Tapi masa tu alat dia berbunyi means heartbeat baby terlalu laju. Lepas tu turun naik turun naik. Lepas kali ke 3 tu okay alatnya pun dh stop bunyi tp still kt border line la nurse cakap. 158bpm Dia just tanya dh makan ke blm, sy ckp dh. Dia cakap blh jd baby lapar atau baby aktif. Tp jd lg risau ada terbaca pasal risau baby terbelit tali pusat. Nak pergi scan tp 2 hr sblm ke KK tu ada buat detail scan.. heartbeat baby masa tu 163bpm tp doc xde ckp apa plak, scan semua okay. Mmg mcm tu ke? Risau sangat 😰

2 Balas

Sy spjg check up nurse heart beat bby lagi. 168bpm mcm tu. kdg tu 145-160 gitu la. Smpai masa nk bsalin dlm labor room heartbeat bby 175+ mcm tu. alhamdulillah spjg pregnnt sy semua ok je. Bsalin normal. Selamat semua.. Kdg bby heartbeat tggi sbb ibu lapar, ibu byk fikir, penat or stress pn boleh buat bby dlm kangdungan stress.

tk pernh dpttt soaln mcm ni dri doc..... cme problm asyik sme setiap kli pregnant..... hb rendhhhh