Petua utk cepat bersalin

Assalamualaikum ibu2... Ada cadang atau pertua tak utk cepat bersalin?? Saya dah 39 wek 3hari dah... Sepatut nye kena bersalin 21/12...tapi masih x ada tanda2 lagi... Saya kalau boleh x nak kena tahan wad😭... Sbb dokter dah bagi tarih 25/12 buat ujian saringan 27/12 masuk wad jika saya x bersalin lagi.... Saya harap ibu2 blh bagi saya pertua utk cepat bersalin dan di permudahkn.... 😊 Terima kasih ☺️

3 Balas

mertua saya ckp salah satu petua dulu2 , nk senang bersalin, masa mandi tu kita minum sikit air rmbut kita. sesekali je la jgn selalu.

2y ago

Ya rabbi...

makan telur separuh masak sis insyaallah akan keluar tanda tanda nak bersalin.

Banyakkan brisk walk sis at least 20-30mins..