naikkan hb

assalamualaikum ibu ibu makan ape kalau nk naikkan hb ?

7 Balas

Minum susu , mkn kerang , hati aym , sayur hijau , kurma , ikan bilis , jambu batu , buah naga , delima , carrot , ikan yg ada isi wrna hitam kt tgh tu Masa nak makan ubt tmbh darah pasti kan perut kosong , ambil dgn air oren atau limau Pastu elakkan 2jam dri pengambilan ubt tu dgn air susu atau berkafein sprt - milo teh kopi Selamat mencuba

sy jujur tak makan ubat tambah darah tak boleh nak telan..sy hari2 makan jambu batu tanpa asam..hb sy smlm 13.7

1y ago

sy hri2 mkn buah jmbu n asam ni ttp hb sy rendah 😪

Hati ayam Bayam Jambu Oren Kurma Telur puyuh Sayur asin2 Tembikai Brocoli Pelbagai kn msakan stiap hri

jambu batu. air limau kasturi.

Cuba jus delima fulsan tu

mamariam 😊

Kurma ajwa..