Femur Lenght

Assalamualaikum.. Hye.. Sy dah 31weks..tp scan Bby femur lenght atau peha Bby kecit Dr tulang baby Yg lain.. Risau jugak nie.. Diff dlm 3weks..dah 2 kali scan sme jugak..isnin nie pegi pakar lg utk scan Bby lg.. Ada Yg pengalaman mcm sy ke?? Bole share

11 Balas

Pengalaman sy la, masa scan dan detail scan, doktor ckp ank sy tgn pendek sblah, kaki pon sama ape sume..smp jmp pakar, berulang ke hospital.. bile lahir je.. alhamdulillah normal.. just baby kecik je..2 org akak ipar sy pon sama, smp ada doktor tu dtg minta maaf sbb ckp anak dia tak normal (cacat), sbb dr awal lg doktor tu declare anak dia tak normal tp lahir, alhamdulillah normal..so awak jgn risau k, selagi tak bersalin, awk just jaga pemakanan je yg baik utk baby dan tulang baby..😊

5y ago

Kita buat kat shah alam ada, kat puncak alam, lg 1 tak igt sbb risau bile ank 1st doktor ckp cm tu kan..tak pe la duit abeh sikit demi anak..tp alhamdulillah sume ok bile dh kuar.. pengalaman mmg nampak ramai akak2 ipar kena kan.. Kdg2 tak tepat sgt kalau scan biasa ni..

wasalam, sy pun bru g scan baby smlm. situasi sama, tulang peha dua belah, n tulang lengan dua belah lewat 2 weeks. sy skrg 22weeks. yg lain semua ok. doctor suruh refer pkar tulang, tp dr xray ckp mgkin sbb genetic,(family jnis tkberapa tnggi). lg sbln, buat follow up. Harap, smoga semua ok je insyaAllah 🤲🏻

5y ago

trima kasih 😁 insyaAllah 🤲🏻 aminn

Semoga sis dipermudahkan urusan dan anak sis sihat wal afiat serta cukup sifat. Aamiin 🤲🏻💕

Sy pulak pegi scan baby,. Bby pulak masalah bengkak2 bdn nye.. Berulang la ke hospital jwb nye

5y ago

Dr bdn smpai ke kpale bengkak.. Doc pon xtahu knp.. Yg boleh doc ckp imun ibu bby xdpt support..

Yeke... Tk thu plk... Minggu dpn scan tok 32w.... Hrp brt bby naik dan smua ok.....

Hi Nadia,tolong share anak kamu sekarang ok ke,sebab saya same problem like you

Hi sis.. dr sy baru bgtau baby sy mcmni jugak.. sis dah brsalin ok x?

1y ago

Hi sis bole share baby sis mcmna

saya pun sma,tp kena repeat scan lg 2 minggu..agk risau

5y ago

Amin. Inshallah

Apa doc kata?,saya 30 ,weeks tapi lambat 5 minggu

3y ago

Haii , sye nk tnyee .. bby skrg mcm mne ? Lahir okey ke ? Sye nk thu sbb bby dlm kandungan sye delay 4 minggu🥺

Semoga d permudahkan urusan