Nak tanya boleh keee?

Assalamualaikum, hye mummies2 semua..saya first mom..nak tanya lah..saya skng dah 17minggu..tapi normal kee x de alahan, x de ngidam apa2, perut pun x terasa keras lagi walaupun kecik...saya berat 80kg ..tapi normal kee x nampak baby bump lagi? Bukan apa..last saya scan masa 14weeks..tu pun sbb nak dapatkan semula keputusan tarikh bersalin saya..sbb saya tarikh last period lari 2 minggu..kalau ada para mummies yang ada pengalaman..boleh kongsikan pengalaman? Jangan kecam2 tau..saya cuma tanya jee..sbb saya first mom🥺

2 Balas

Normal. Saya pun 86kg waktu pregnant masa 17 minggu. Tak pernah ada alahan, tak ada mengidam, perut pun kempis je. Perut saya start nampak minggu 24(dalam 6 bulan) tu pun tak besar pun.. skrg dah 37 minggu masih tk ada alahan & mengidam. insyaAllh baik2 je kandungan awk. kalau risau sgt pergi je scan di swasta, sy recommend dekat Sonobee harga murah.

Waalaikumsalam. Totally normal😊 1) Pregnancy symptoms setiap individu berbeza. Takkan sama. Just enjoy your pregnancy journey 😊 2) Saiz perut bergantung pada ketinggian dan saiz badan individu.