GDM ?

Assalamualaikum & hye mommies... Nk tnya, ad x yg prnah tersangkut ngn GDM... Utk yg ambik suntikan insulin tu utk bacaan gula brapa ye? Risau pun ada ni haa... . B4 4.3 , after 7.8 (terlebih sudah ?) Sy skrg 18w 4d

1 Balas

Selalunya kalau bacaan BSP, tak tggi tkperlu insulin, just control diet jaa. Kalau bacaan tggi maybe ubat maybe insulin.. Apa apa pun nanti tanya nurse tu.. Mengikut bacaan bsp pertama awak nanti.. Bsp ambk bacaan gula 4x di Klinik.. 8am 10am 3pm 9pm