Prosesur buka buku pink di swasta tapi bersalin di hospital kerajaan

Assalamualaikum mommies ! Saya new mommy, baru 7weeks pregnant. Saya sekarang dalam dilema untuk prosedur buka buku pink di klinik swasta tapi bersalin di hospital kerajaan seperti hospital putrajaya. Ada yang dapat kongsi prosedur cara ini? Terima kasih ❤#firstmom #firstbaby

4 Balas

Sbnrnye xde mslh pon utk buka buku di swasta cuma ianya x complete.. Kalau swasta ni byk bnde kite boleh ikut masa kita (if kerje).. Ade Pro n con juga.. Mcm sy sbb ade history sblum so doktor swasta suggest buka di Kk terus sbb pape mslh Kk akn trus buat surat refer hospital kerajaan y kite nak tu..

Better buka buku di KK dahulu... so nanti jika ada pape masalah boleh pergi ke Kk ataupun swasta.. jika buka buku di swasta tiber ada pape masalah awk pergi KK.. KK tak terima sebab buku awak under swasta

better buka dkt kk jugak. sbb swasta punya buku pink x secomplete swasta punya. at least buku pink kk boleh pergi dua2

follow