3minggu keguguran dan ada spoting lpas gugur .

Assalamualaikum ? haritu 3minggu lepas sy keguguran dan darah memang suda habis . tapi tadi sy cek dekat pantyliner ada spotting pink tu tnda dia apa ya ?

1 Balas

Jika keguguran kandungan bawah 10 minggu tempoh nya 14hari jija selepas 14hari sudah kering cukup 24 jam bersih kekuar darah balik itu dan darahbyg kekuar itu berterusan selama 24 jam itu darah haid.. Jika darah nya keluar stop (sangkut) dalam masa 24 jam itu ddah istihadah (penyakit) Jika keguguran kandungan 10minggu ke atas darah nifas adalah 60 hari dalam 60 hari tu jika ada masa hbti dan dtg balik ttp kira darah nifas.. Lps 60 hari baru kira haid.