Nak tanya, keguguran

Salam nak tanya, pernah tak sesiapa yang gugur then doctor inject synthometrine nak bagi kecutkan rahim dan nipiskan dinding rahim ? Sblum inject tu, doc mmang bgtahu side effect die akan rasa cramp dalam 2 hari , tapi, saya dah gugur dekat 4 hari dah tapi, darah makin banyak tambah sekali dengan cramp dengan sakit pinggang pulak . Tapi, haritu, scan doc kata memang dah keluar habis . Normal ke ni? Berapa hari darah nifas untk keguguran 8 minggu ya? Maaf saya bertanya, ini 1st pregnancy sy .

3 Balas

wasalam..sy kguguran 17.7.22baru ni drah kluar smpai 21.7.22pastu dia xkluar dlm 2hari pastu dia kluar pulak dlm 3ari mcm tu..msa scan tu rahim dh kecut sbb kntung dh kluar smua msa dekat rumah lg..msa gugur tu kndungan 7week 1day

saya haritu dekat seminggu baru habis . tak sure keguguran berapa week sebab period tak teratur

Sy keluar darah nifas 60 hari