Anak pertama.

Hi assalamualaikum , harini ikutkan saya dah 4bulan tapi setiap kali scan doktor mesti kata anak saya tak cukup dua minggu and berat badan saya makin menurun . Ada tak ibu ibu dekat sini pernah alami macam saya ? Atau ibu ibu boleh tak suggestkan makanan atau susu formula untuk besarkan baby dalam perut ni ?

1 Balas

Cuba minum susu HL yg colour pink ke apa ke.. Susu HL tu ada asid folic.. Kalau alahan teruk, tak lalu nk mkn cuba try and error mkn makanan lain.. Mcm saya tk boleh mkn nasi, saya mkn sushi.. mkn yg dimasak jgn mkn yg mentah punya.. kalau mulut rasa nk mkn maggi ke keawtiaw ke mkn jeee.. jgn takut.. Berat badan kita ni penting untuk perkembangan baby.. Mkn daging, sayur & buah bnyk2.. Cuba untuk cari selera mkn dulu..

3y ago

ok thank you kak . nanti saya beli n try