Sakit Breast

Assalamualaikum. Hai.. sy baru 8 minggu, tp breast sakit alahai..x selesa...kot ade la petua2 dari mommy2 kt sini mcm mana nk kurangkan sakit, boleh la share ye... anak 2nd setelah 5 tahun menunggu...?? yg first gugur 6 minggu tahun lepas.

20 Balas

Waalaikummussalam... Hahha. Saya yg dah masuk 5 bulan pon still feel the pain.. Dah pakai pakaian dlm baru pon x hilang.. So hadap je la.. Anggap je tu satu kegembiraan time mengandung haaaa.

5y ago

Nurul syamimi.. Yesss betui..

Saya baru je beli bra masa raya haritu tapi sekarang dah tak muat cepat nau proses nak besar dia tu adoii 😅 tapi takpa ni maknanya simptom tu masih ada. #12weeks #1stbaby

5y ago

hehe...sy setakat ni x tukar size bra lg...nmpknye da kne start tukar la kotnye.. 😆

Urat urat susu nak berkembang. Mungkin boleh tuam dengan batu tungku. Kalau terlampau sakit, boleh tanya diktor. Boleh ke makan pcm utk kurangkan rasa sakit..

5y ago

terima kasih.. 😊

Saya pun rasa nyiluu ja kat breast even tak pkai bra skalipun tetap rasa. Kdg rasa tak selesa sgt. Urut² skitt laa nk bg hilang tu 😅

5y ago

hehe...dh try urut2,tp pedih pulak..😅

Breast pain is a good sign because it means your hormones are changing. There’s not much you can do. :(

Sama lah sis... Sya dri xtau kata pregnant sampai dh tau 4 minggu sakit nk pakai bra punya sakit... Sampai slow2...

Saya pun sakit sgt last week.. tp sejak 2 hari lepas dah hilang rasa tu. Memang picit2x sakit.. sy pregnant 6weeks

5y ago

Ok ke kalau x sakit...sy risau pulak.

Sy baru 6w.. Tp ngilu dia kemain.. Taw pregnant awal sbb breast sakit la. Sy pun sama gugur jugak january hari tu

5y ago

Sy period memg takde tanda apa.even period pain pun xde. So kalau ada benda pelik tu taw dh mesti pregnant hehe

Eh eh kita sma laa.. 8 week.. Anak 3 setelah 15 tahun x bsalin..mcm2 sakit. Fkta umur emak ckp

5y ago

Kita geng laa haha

Sy pun sme,setelah 5tahun x ngndong,ni da 13week,tp masih sakit lg..lg² bila bukak bra,sakit nye😅

5y ago

Kite sama sis,mse nk bukak bra mcm berat kite punya tu hahaha