Air Ketuban Banyak

Assalamualaikum hai semua Saya pregnant anak ke 3, 24weeks. Semalam checkup doc kata air ketuban banyak. Bacaan 20. Saya risau. Next checkup doc akan buat detail scan n MGTT. Ada yang boleh share experience? Macam mana nak normalkan balik air ketuban? Anak sebelum ni tak pernah. Doakan saya n baby selamat dan sihat ya. Tq mommies ?

1 Balas

Wassalam.. Air ketuban ni jgn risau sgt.. Kwn sye air ketuban dia smpai 23.. Pregnanr second trimester jgk. Tp bila dah 38w, air ketuban dia jadi 6 aje. Sbbkn sikit sgt n fetal distress, trpksa emergency czer Air ketuban ni kita xleh control.. Lalui aje mgtt tu.. Kwn sye tu pun smpai 3 kali mgtt sbb air ketuban bnyk, berat naik bnyk.. Tp Alhamdulillah.. Xsangkut pun.. Yg awk perlu risau psl air ketuban mse dah 30w nanti

5y ago

InsyaAllah insyaAllah semoga semuanya selamat 😊