beli barang baby

Assalamualaikum hai semua ibu2, boleh tk mintak suggestions , barang ape yg perlu sediakan utk baby nnti selain brg mandian dan pakaian. Sebab saya baru first time, semua nak kena sediakan. Pls help me.

1 Balas

Wassalam wbt mommy..selalu anak 1st ni mmg akan excited lebih sikit..mmg rasa semua benda nak beli..hehe sbb sy pun mcm tu..tiap bulan 1 barang..cth carseat baby jenis bucket tu boleh bawak pg mana2..stroller..breastpump..baby roacking yg letak dekat bawah leh henjut2 tu..sbb sy xpakai buai..so kdg anak tido atas tu je bila siang or lepak2 depan tv..tilam baby..baby tub..tp mcm carseat tu boleh je cari yg biasa punya utk newborn sampai 4 tahun..yg boleh adjust2..sbb mcm sy dulu carseat bucket tu xpakai lama pun sbb anak sy 3 bulan je dia jadi montel😂 so endup jual & cari carseat yg sesuai..mcm breastpump pun sy xpakai lama sebab anak sulung sy menyusu badan 2 bulan je lepas tu sy jual so duit tu sy buat beli beg susu/mommy bag..kalau ada rezeki lebih boleh beli babycot so boleh ajar anak utk tido dkt katil dia sendiri..🥰

2y ago

Sama2. Haa boleh dah tu beli sikit2..mana yg rasa boleh pakai lama boleh beli dlu..semoga urusan awak dipermudahkan & semoga mommy & baby sentiasa dibawah lindunganNya. Congrats dear🥰