First Period Selepas Bersalin.

Assalamualaikum hai mommy² smue.. Selamat malam... Selamat Hari Raya.. 💐 Sy nak tanya.. Sy bersalin 13/2/2023 secara czer (88 hari). Sy bukan bf. Semalam 10/5/2023 saya dh datang Period. Sy tak ambik perancangan keluarga... Dan.. Darah nifas saya kering cukup 60 Hari.. 💐 -Pertanyaan saya, normal tak period sy datang sekarang ..? -Berapa tempoh First Period Selepas Bersalin..? 💐 Please Yg arif tolong jawap soalan dan pertanyaan saya nie.......

1 Balas

1) Normal. 2) Tiada tempoh khusus untuk datang bulan. Cuma selalunya ibu yang exclusive bf boleh jadi tak datang bulan up to 2 years. Kenapa 2 tahun? Sebab selepas 2 tahun perlu wean off.

1y ago

Stop atau cerai susu badan. Umur 2 tahun ke atas susu badan bukan lagi keperluan. Boleh tukar kepada susu biasa.