Susu formula untuk baby 2bulan.

Assalamualaikum, hai ibu2 semua. boleh share tak susu formula apa yang okay? 1) anak saya masa 1bulan, minum susu dutchbaby tapi baby saya selalu kembung dan muntah. 2) skrng anak saya minum susu lactogen tapi lately ni najis dia cair macam air dan hijau kehitaman. ada tak ibu2 yang bagi susu dupro kat baby, boleh share pengalaman okay atau tidak? ##pleasehelp #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

22 Balas

saya bagi anak saya minum susu Dugro ok lah tak muntah balik and dia berak semua okay tapi bila dia berak memang dia akan nangis dulu tapi tak tau lah masalah susu ka atau memang tabiat dia

Lactogen iron tinggi tu Sbb hijau. If baby meragam better stop. Anak first dlu minum dutchbaby. Ok. Tapi Yang 2nd dupro. Lahir 2.92kg, sebulan 5.1kg. 2bulan 6.2kg

1y ago

Mcm ni dlu Saya pernah tnya doc ok lag, Tapi ni tunjukkan perut baby panas. Sbb kes Anak saya cirit memancut. Texture cair air. Cuba puan tukar dlu susu. Tgk Dlm smgu mcm mana. Sbb susu ni kne try mcm2

Try frisolac AR .anak sy dulu minum lactogen muntah teruk lepastu try frisolac AR ni okay.berak elok berat elok semua okaylah tk muntah.btw AR tu antiregurtasi iaitu anti muntah

Cuba bagi susu formula similac, alhamdulillah baby serasi sbb lactose free.. najis pn elok n kuning pn turun dgn agak cepat.. cuma harga dia agak pricey sikit la..

Baby sye pun minum lactogen najis dia jdi hijau lumut pekat...sye tukar dupro baru okay skrg baby sye dh nk msuk 5 bulan susu dupro je berat naik pun cantik

1y ago

najis anak saya kadang cair, kadang pekat liat2. soon saya try susu dupro untuk anak saya pulak 🤍 harap serasi lah

Saya bg FM kt anak masa umur dia 15hari sebab fed up dgn result jaundice. Penat bf dia. Saya bagi enfalac A+. Susu tu mahal sikit tapi bagus utk newborn

Anak syaa dri newborn smpai dh 8 bulan still minum ducthbaby , tk kembung , berak pon ok , susu ni ikut keserasian ank , mommy kena try n error

cuba try enfalac gentlease sbb mula2 sy try lactogen ,anak saya sembelit ..memang struggle giler nk berak .smpikn pernah 8 hari tak berak

anak sy minum dutch baby sembelit. minum dupro ok. cuma berat tu takdela naik byk sbb dia bukan jenis kuat nyusu 😐

Anak saya masa sebulan minum lactogen jadi kembung perut, kerap jeluak pastu naik ruam, saya tukar similac alhamdulillah okay.