Perut mengeras

Assalamualaikum... hai ibu2 nak tnya, saya pregnant dh masuk 4 bulan, dan saya pregnant anak pertama, knpa setiap awal pagi tu bahagian bawah perut saya mengeras n keras sngt, tkda juga rasa sakit ke apa tkda, cuma dia mengeras, saya rasa risau n takut.. klau2 baby kt dlm ada apa2.. ibu2 yg sd ada pengalaman pregnant ni boleh bagi sy jawapan tak, ibu2 ada pernah mengalami mcm saya ni ke ?

1 Balas

Selain baby bergerak baby pun akan mengeras tapi dalam jangka masa yang pendek . Selalu bila baby mengeras ibu boleh tahu kedudukan baby dalam perut tu . Tapi kalau keras kat bawah tu saya tak sure tu baby ke apa .