Menyusu badan puting palsu

Assalamualaikum, hai Anak saya baru 3 bulan, Alhamdulillah still susu badan dan badan naik bambam helok. Cuma anak saya ni suka mengempeng sampai saya mmg x boleh buat kerja rumah. Dia tido sekejap² je pastu nangis minta dukung atau nak sumbat je. Hari ni saya nampak dia tido lama, saya perhati rupanya dia isap ibu jari tangan sambil tido. Saya tarik keluar jari dia, dia bebel2 masuk balik jari then tido. Persoalan saya, adakah menganggu baby minum susu ibu jika dia dah isap puting palsu ? Saya risau dia taknak puting ibu. Terima kasih

1 Balas

2w ago

terima kasih puan. jawapan yang sangat lengkap dan membantu ! terima kasih sekali lagi.