positif covid 19

hi assalamualaikum , dekat sini ada tak yang pernah positif covid masa mengandung ? apa korang buat ye? saya sampai sakit2 badan dibuatnya 😌 saya mengadung dah 26minggu , ada apa apa efek dkt baby ke?

1 Balas

waalaikumsalam. sy +ve covid tahun lepas. baby 25 week. 2 hari pertama simptom sy demam, mmg sakit kepala mcm nk pecah, sakit badan, kaki bisa & paling lemah. alhamdulilah demam 2 hari je. kalau xtahan sakit bdn sy mkn panadol. alhamdulilah dah bersalin baby sihat, dah nak masuk 3 bulan dah baby. boleh mkn panadol 6 jam sekali (kalau demam & xtahan) sbb sy pun kalau boleh avoid nk mkn² ubat.

2y ago

kaki rasa bisa tu awk buat apa? sy tak tahan la sakit sgt rasa