Positif covid

Hi ada ke ibu mengandung kat sini yang pernah positif covid ? Perlu warded atau tidak ya ?

1 Balas

Sy pernah positif. Dpt tau positif sy terus ke CAC (covid assessment center) berdekatan sbb pregnant dikira high risk. Sy cuma dihantar ke MAEPS sebab oksigen masih di paras 99-100% sewaktu positif. Kt sana duduk dlm 5 hari sbb sy category 3a, dah ada jangkitan covid di paru-paru. Cuma di MAEPS pun kalau keadaan makin teruk, contohnya oksigen merosot, akan dihantar ke hospital juga.

3y ago

Saya cuma sempat 1 dos saja, 2 minggu sebelum positif. Alhamdulillah mmg byk membantu, doktor semua syak sy akan merosot ke stage 4 tp mungkin disebabkan ikhtiar vaksin tu keadaan sy bertambah baik cepat jugak. Jangkitan kuman dlm darah pun turun cepat.