short-term

Assalamualaikum dan hi.. sy nak tanya, apa maksud df ye ? Dan apalagi short-term lain yg ada semasa pregnant dan breastfeed anak.. contoh mcm gdm dan lain lain.. sy tak faham short-term yg ada sbb banyak sgt.. terimakasih

2 Balas

Df = direct feed/direct feeding EBM = expressed breast milk/perahan susu ibu EP Mom = exclusive pumping mom (mommies tu akn jd EP Mom bila bayinya xmau/xbole mnyusu secara direct dari payudara, jd ibunya perlu pamkan susu utk diberi kpda bayinya.) EP Mom ni ialah ibu yg pamkan susunya sepenuh masa atau kita akan kata pengepam tegar yg mana bayinya mnyusu badan sepenuhnya tapi bukan direct dari ibu, tapi mggunakan botol. FM = formula milk/susu formula

5y ago

Terimakasih

Direct feeding