Short breath

Hi mommies, normal ke dah msuk 35weeks kdg rasa short breath & mcm tk ckup oksigen kalau buat kerja mcm memasak je? mengah & tak ckup nafas rasanya. Mcm nak pnjm tank scuba cari oksigen 😂

7 Balas

ruang dalam tu sempit sis..baby tolak organ2 tu jadi mengah sikit tu..sis rehat n tarik nafas slow2..saya tak mengah tapi malasnya tu tak boleh bawak bincang pantang terbaring auto tertidur..

1y ago

sama dgn sy jgk kdg. rasa nk baring je, malas nya tu 😂

saya yg baru 7weeks pun rasa mcm tu especially waktu pagi. rasa tak cukup nafas. nape ek? padahal tak buat keje apa pun, berdiri saja dah sesak nafas

1y ago

mungkin bdn bru nk adjust kot, janin nk membesar. boleh cuba dptkan nasihat pakar hehe

Normal sis. Sy pun ada masalah mcmni, tp kena check hb jgk ye sis sbb nurse ada kata kalau nafas mcm xckup tu tanda hb rendah.

Normal.. Pstikan klu baring.. Mengiring sis... Sy hritu mgndung mmg xbyk ckp. Nk bebel dkt suami pn mls. Sbb mengah

normal, nanti baby dah turun masuk laluan mommy dh boleh bernafas lebih senang 😃

1y ago

terima kasih ❤

Normal. Dah masuk trimester ketiga dan baby pun semakin membesar di dalam rahim.

1y ago

Sama-sama

normal je

1y ago

ohhh baik terima kasih ❤