Sakit Perut

Assalamualaikum dan selamat pg. Nak tanya laaa. Sy bru 23mggu. Lately kerap sgt sakit perut dan perut akan mengeras.. Actually ni anak ke 3 tp yg ni lain btl simptom ny... Ada sape2 ada pengalaman? Any petua? Share please.

1 Balas

Sakit perut tu sbb round ligament pain tu. Bby makin besar rahim pon dok berkembang tu sakit. Mybe bby prgnt kali ni besa skit dri sblm2 ni. Tu de kelainan ckit. Sis bnyk buat keje or jalan ke. Sye kalo bnyk buat kje or jalan pon jd keras perut juga. Saya ada sediakan grup wasap untuk kita sembang lagi rancak untuk kita bertanya or keep sharing ilmu bermanfaat sepanjang prgnt, ttc & sejak jadi mommy ni. Sangat dialukan mommy to be, ttcian & mommy already tuk join 🤗 Just click this link ☺️ https://chat.whatsapp.com/GC0ByPaLLG830Yfr6zx1xw

4y ago

Ooo. Slh satu punca gak ek banyk aktiviti.. Phm2. Sbb mmg skrg ngh sruggle sbb bru bukak tadika. So, mcm xsedar je diri tu prgnt. Mlm nk tdoq bru la trasa sakit ny. Ni da hampir smggu gak sakit.. Okay2. Tq sis.