Susu Formula

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mohon pendapat dan pandangan, isteri saya selamat melahirkan 4.8.20 (3.45kg baby boy) dan wife sampai harini belum discharge, tapi lepas baby dah keluar susu ibu belum ada lagi, selama susu tak ada, nurse bagi baby minum susu formula, harini 6.8.20 isteri update dia dah ada susu badan, baby meragam dan check air kencing baby ada kemerahan, boleh jadi sebab susu formula ke? Dan boleh ke dalam usia sehari dua hari baby minum susu formula?

2 Balas

Boleh jadi bby dehirate, sbb susu bdn xbnyak...n bby kurang susu... Tp kalau bnyak, boleh jd jgk mungkin sbb nipple ibu crack, or luka masa bby tgh hisap... Tp ok je kalau bby baru lahir minum susu formula... Sbb saya pon campur susu fm+bf... Xde masalah...sy bg susu formula, dri bby lahir lagi, sampai skrg da 6 bulan...

Waalaikumusalam.. tahniah atas kelahiran putra. So far xda mslah kalau baby minum susu formula kalau susu mummy lmbat kuar. Tp make sure cepat2 bg bf pada baby yer. Mengenai air kencing dia please refer to doctor yer. Mcm saya bg baby susu formula brand dupro