Minum susu formula terus berak normal ke?

Salam nak tanya, saya bf+susu formula dekat baby, baby baru sebulan. Normal ke baby lepas minum susu formula terus berak. Setiap kali habis fm terus dia berak. Saya bagi susu dutchbaby. Saya tak tau kalau susu tu sesuai ke tak dengan baby. Mohon pandangan ibu bapa di luar sana.

2 Balas

Ok. Sy dulu baby smp 3 kali berak sehari. Lama2 tu dia kurang. Dua kali sehari. Klu najis msh normal, no problem.

2y ago

maaf nk tny...mcm sy,ank sy sthun 6bulan,mnum susu lactogrow...mmg lps mnum ssu tu dy akn berak..kdg kers,kdg cair..arito wrna hjau...normal ke x wrna hjau tu

kalau wrna najis dia ok, so far ok laa. bby mnum fm mmg akan selalu berak. tu kalau bby sy la . hehe

10mo ago

kalau bby awak berak sehari bapa kali ya ? bby sy baru start minum susu fm tp dia asyik berak je lebih 5 kali normal ke ? maaf first mom so tktahuu hmm