Eczema

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Baby sy da 8 bulan baru detect ada eczema.. Sesiapa yg ada pengalaman dgn baby eczema boleh share ape yg anda lakukan untuk rawat eczema supaya x makin banyak.. Apa produk mandian dan moisturiser yg sesuai utk baby eczema?

Eczema
13 Balas

moga membantu

Anak saya masa 3 thn lebih naik bintik2 mcm ni dkt bdn kaki dan tgn. Sy sangkakan ruam panas biasa. Dkt seminggu x hilang2. Sapu lotion, bdk sejuk, bedak gtl x mau hilang. Klinik byk juga pergi. Diberi calamine lotion. Akhir skali sy bw ke doktor kulit. Doktor ckp anak sy ada eczema. Cuma puncanya kita kena tgk sama ada pemakanan, persekitaran, habuk dsb. Doktor bg krim sapu, ubat mkn, lotion dan mandian QV.

Pg jmpa Dr.. mnta advice dri Dr