baby eczema

hai guys,nak Tanya sabun ape sesuai utk baby eczema ? #bole nyatakan

8 Balas

Baby jiran saya kena eczema. Kulit kering,kepala penuh bintik2 berair yg lps tu jd nanah. Kesian sgt tengok baby dia. Kebetulan umur baby saya beza 2 bulan je dgn baby jiran saya tu. Sayunya rasa hati lihat baby sgt2 tdk selesa. Kesian,tp tak boleh nak tolong apa2. Then, jiran saya bawa baby di klinik swasta. Doc bagi sabun,syampu dn krim khas utk baby eczema. Sekarang dah ok sedikit. Krim utk baby namanya ezzera

Sis baby saya ada eczema. Pergi jumpa doktor pakar kulit. Baby kita tidak boleh pakai sabun langsung ya. Baby kita kena sentiasa letak moisturiser. Jgn biar kan ada kering kulit. Baju kena pakai baju cotton. Jgn berpanas. Cream2 semua kena consultant ngn doktor ya. Jgn pakai cream sbarangan. Takut ada steroid. Atleast jumpa doktor dorg bagi dose yg sesuai.

Yep. Cetaphil. Anak sy juga eczema dan alahan susu. Sampai sekarang dia da 4years pun still pakai cethapil, sbb kalau guna jenama lain kulit dia jd kering sangat..

Cetaphil je then ad lotion beli dkt farmasi,harga dlm rm6+ tp sy lupa jenama ape sbb eczema anak sy makin berkurang bila da 3y

sabun vegebebe..krim bole pkai zeho cream(xd steroid)alhamdulillah serasi dgn ank sy

Better consult doktor dulu b4 guna apa2 sabun o cream sbb still baby..☺️

Sebamed Baby shampoo

Sabun Natuwrel