8minggu scan tvs tak nampak

Assalamualaikum dan hai semua, maaf nak tanya pengalaman,ada tak kt sini yang mengandung tetapi badan agak berisi?70kg++, saya mengandung 8 minggu, berat 70kg++ pergi check dgn doktor, abdomen scan kosong,tapi rahim tebal mcm mengandung, upt pun positif, dan doktor terus buat keputusan nak tvs, dan result rahim kosong tanpa kantung / janin, doktor minta checkup lagi 3 minggu, saya takut luar rahim atau kandungan tak jadi, ada kemungkinan ke baby masih kecil? Atau terlindung lemak yang tebal 🥺😢perlu ke saya check-up lain klinik?

1 Balas

try buat ujian darah tgk berapa kandungan hormon hcg. maybe awk pregnant tp bukan 8 mggu. maybe baru 3-4 minggu. usually happened kalau period xregular so waktu subur xtetap. sy pun dlu kandungan luar rahim tp dpt detect awal around 6 weeks pregnancy. doc mmg xnampak kantung pun even pakai tvs. luckily sy pergi jugak buat buku pink even sy tahu awal lg. esok tu trus ade bleeding sikit and sakit mcm cramp period. trus pergi hospital n masa tu doc check pakai tvs and amek blood sample. lusanya terus bedah.