TTC

Assalamualaikum.. Boleh tak share tips2 untuk cepat hamil. Saya dah setahun lebih masih tak berjaya untuk hamil. Keinginan nak ada anak tu makin tinggi ja rasa tambah2 kalau tengok kawan2 yg dah ada anak. Is there any supplement that i should consume for? Just share me a tips. For now i only consume folic acid.

8 Balas

masa bersama tu niat ( sahaja aku bersetubuh dgn suamiku utk mendapat zuriat yg soleh dan solehah kerana Allah Taala) buat kerana ibadah. bukan nafsu semata2.. amalkan makan mknn berkhasiat delima,madu,kacip fatimah,buah2an dan sayur2an . byk kn mnm air suam. jgn mnm ais dan bykn bersenam . jarakkan waktu bersama 3 hari sekali atau seminggu sekali. sis akn rasa rindu syg tu lain mcm. sy da cuba dan alhmdllh. prgnt 6 bulan💕

Hi Puan. Puan boleh start trace waktu subur Puan gunakan OPK. Puan Google je everything. InshaAllah ada jawapan. Mudah je test dia. Sama mcm test pregnant. Buat lepas habis period. Saya TTC setahun lebih juga sebelum lekat. Banyakkan membaca ilmu2 kewanitaan. Semoga ada rezeki utk Puan 😊

makan folic acid suami dan isteri.. pastu try makan fish oil dari blackmores.. then suami try makan seulas bawang putih sehari skali..

Consume acid folic dgn husband, lps tu awal2 ni ikhtiar minum susu anmum materna. Moga dimurahkan rezeki sis ❤️

amal acid folic bsma suami sis .. lpstu mkn kurma dgn madu .. insyaallah ada rzki ❤️

Try amalkan asid folic sis. Sgt membantu utk perkembangan baby

Boleh try madu ajaib turkey sis.

try guna vitabiotik prengcare