Susu untuk ibu hamil

Assalamualaikum. Boleh saya tahu susu yg terbaik untuk ibu hamil di awal kehamilan? Saya ada baca susu enfamama untuk awal kehamilan. Usia kandungan 4minggu lebih kurang mcm tu. Terim kasih

2 Balas

enfamama pn boleh je sis..mcm sy memula minum enfamama lps je dtg alahan mse 5weeks tu mnm susu apa pn muntah terus stop.. smp la sy nak msuk 5months sy try²muntah gk so sy beli plak susu fresh milk yg dkt pasar raya tu.. sy mnm je janji ada kalsium utk diri sy kasi kt baby.. sbb kalau tk mnm haaa sabar jap sakit pinggang bagai hahaha.. btw tahniah.. awk try je mnm susu enfamama.. bancuh dgn air suam or sejuk taw.. jgn air panas nt tk jadi heheh

4y ago

Okay sy cuba enfamama kalau sesuau dengan sy ,sy teruskan minum. Tulah sekrg da sakit pinggang hehe. Terima kasih atas perkongsian 😊😊

Sy start sakit pinggang belkang baru la minum susu.. sy minum enfamama, selang sejam cirit.. so susu tu xsesuai dengan sy. Jadi sy bertukar pade susu fernleaf. Nurse kate susu nie ok tak manis. So sampai skrg sy xstop minum susu. Kalu sy stop, mst sakit pinggang dtg balik.. 😅

4y ago

Sy pun mcm sis rasa sakit pinggang. Sy bru try enfamama. Kalau ok sy teruskan. Sebelum preg sy suka minum fernleaf jugak full cream. Cuma skrg sy ad masalah sembelit. Da berapa hari tak membuang.