Ibu nak meluah sikit.

Assalamualaikum. Blh tk nk luah sikit? Xda tmpt nk luah, tkut pendam2 nt stress pulak. sy kan cukup sabar tau dgn prgai mil. Hrtu sy emergency czer, bgun2 dri bius tu, dia slahkan sy tau sbb xdpt nk bsalin normal. Pstu esoknya, dia sentuh breast sy ckp kosong xda susu. Err tk selesa org pgg2 ni. 😭. Then, lepas dh balik rumah, dia main terjah je msuk bilik, nurse dtg rumah nk cek luka, dia sibuk jgk nk masuk. Pstu duk complain ngilu ngilu, sy tk suruh dia tgok pun. Pstu dia nmpk sy potong kuku, dia mrh kata x blh potong kuku time bpantang, tkkanlh sy nk simpan kuku sampai habis pntang. Nasiblah dia seminggu je kt rmh, sampai satu tahap sy mrh sgt dgn suami sbb tak nk tegur mak dia. Emosi sy x stabil, bila teringat, sy mrh suami. Geram sgt. Pastu kitorg ada p rmh mil, dia nmpk baby sy mcm kuat sgt menyusu, pastu dia bgtau sy, kalau baby dh masuk 3bln nt campurkan nestum sikit kt botol susu baby, eiii mmg taklah sy nk ikut, baby sy bukan eksperimen. Ni fil ckp nk sewa rmh sama2 nt, sy dh ckp dgn suami xnak, sbb nt mil tu buat mcm2 pula ngn baby sy. Smoga ada rezeki kitorg pindah rumah & tinggal bertiga juga dgn baby. Aamiin. 🤲🏻

18 Balas

berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul. semoga sis sentiasa kuat mhadapi perangai mentua ni. dan plg penting suami dpt bsuara bg pihak sis utk bekap sis. sb kalo suami pun tunduk pd parents dia, mmg sis yg akn tanggung rasa nt.

aamiin.. sy doakan jg utk puan. semoga aman hidup puan jauh2 dr yg serba tahu.. kuatkan hati ye, sabar & tetapkan pendirian set ur boundaries, org lain jgn sibuk laa family org

semoga dipermudahkan urusan...semoga murah rezeki awak dgn suami, dan dilembutkan hati suami utk tegas tidak serumah dgn mil awk...kesian awak ...

walaikumsalam..luah je sini..kalau saya,saya marahkan aje mak mertua tu..sibuk2 sangat kenapa..kalau dah merapu sangat nak diam lagi ke..kene bersuara..

9mo ago

kalau sikit2 boleh sabar boleh telan lg, kalau lebih sikit blh berkias2 lagi, kalau dah lebih2 langgar limit kesabaran kita terlepas jgk

mungkin sis bleh ckp dgn hb ckp sis stress. minx nk kluar dri rumah. dan minx hb btegas skit dgn mil. sabar ya sis

aminn semoga dimurahkan rezeki sis dan dipemudahkan urusan segalanya.

semoga urusan awak dipermudahkan🤍.

aamiin. berjauh lebih baik