Petua lebatkan rambut baby

Assalamualaikum, baby sy dah cukur hari ke 7 haritu. Sekarang rambut dah start tumbuh. Ade tak petua untuk nak lebatkan lagi rambut baby?

4 Balas

pastikan tiada kuping di kepala, selalu sikat. Saya letak minyak zaitun. Tak cepat lebat, tapi, makin panjang seiring tumbesarannya yg dah pandai meniarap. Rambut ni lambat tumbuh sbb anak yg belum meniarap banyak baring, tu orang kata cukur bantal. So. saya tak ambil apa2 minyak rambut untuk anak sbb sy fikir biar rambutnya tumbuh secara semulajadi. Minyak zaitun ni sy guna sbb ia daripada tumbuhan yg diberkati disebut dlm Al Quran dan hadith. Gunanya niat ikut sunnah Nabi kerana Allah . Sapu badan kepala, gigitan nyamuk, merah2, kulit kering, urut bayi.

1y ago

🌻

Masa mandi kerap syampu n gosok kepala anak. Sapu minyak zaitun. Insyallah menjadi. Saya anak mula lepas cukur mcm upin ipin rambut dia. Masuk 5 bulan da selebat2 rambut mcm oppa

1y ago

Sama2.

Waalaikumsalam. Lepas cukur letak minyak lebat rambut. Saya pernah try and error menjadi juga tapi takda lebat sangat. Still consider cepat juga tumbuh lepas anak cukur

lepas cukur haritu ada sapu baby oil. alhamdulillah tumbuh lebat. taktau la sebab baby oil ka, atau sebab memang mak pak rmbut lebat.