Assalamualaikum apa risiko kalau saya didapati ada Hb E trait (thalasemia)?

1 Balas

waalaikumussalam mommy. untuk pesakit thalassemia ni biasanya risiko more to baby incase hb mommy terlalu rendah sbb baby dpt kurang darah dan nutrient. tambahan incase kalau mommy kurang folic acid baby berisiko utk ada masalah spina bifida tapi In Sha Allah dengan consultation drpd doc dan nurse semua akan baik baik saja.

2y ago

cantik hb mommy. sy ni tak pernah dapat 12 melainkan masa bukak buku pink 😅 takpe. apa pun follow up appointments dan tanyakan pd doc for every curiosity ye. semoga baik baik saja buat mommy & baby ❤