?

Assalamualaikum , anak saya baru 9 bulan now saya mengandung lagi ? boleh tak ibu ibu kongsi cara penjagaan anak sebab saya akan berpantang sendiri ? saya tahu banyak cabaran ?

1 Balas

Sy dulu prnh ad ank jrk dkt mcm sis. Ank sblm tu bru staun stgh dh lahir adik die. Yg peliknya,automatik die nk duk dlm carseat, automatik behave bila dh nmpk mama pgg arik die...ntuk awal2 bpntg, mtk tolg suami prepare awal2 breakfast/lunch mama, mknn ank sulg sis tu boleh dptkn kt kedai mcm bubur nasi,yg pentg psg pagar ada child lock dkt pintu bilik yg nk letk baby..bia yg sulung tu byk main kt ruang tamu, so kita nk pg toilet xla rs risau nk tggl baby...selebihnya kena set up mcm tv bykkn buka kartun dulu smntara sis dlm pntg sendiri...spya yg sulung tu xla lebih nk phatian mama dlm pntg..sy ms tu jgk suh suami prepare air msk die dlm byk bottle..sng..kudapan die pun sy letk sikit2 dlm bekas kecik2 yg ad tudung. Ntuk skali mkn...inshaAllah sis,sis boleh!! Allah tahu kita mampu jg ank rpt,pntg sendiri plk tu 💪

4y ago

Alhamdulillah terima kasih sis . Rasa bersemangat sikit bila baca sis punya perkongsian . Tq yerr 😁❤