Mengandung di usia 40an

Hi, ibu² ..jom kongsi pengalaman, tips cabaran dan lain2 info atau motivasi buat yang mengandung di usia 40an

2 Balas

Hai. Kita sekapal. Saya hamil umur 41, bersalin 42. Anak pertama. Cabarannya: risiko kehamilan ; advanced age maternity. Berisiko komplikasi semasa hamil atau bersalin. Syukur, saya diuji dgn GDM, mild anemia, poor weight semasa hamil. Labour room, IOL tak berjaya, bukaan 5, fetal distress, so kena emergency czer. Nnt sambung 😅

4w ago

Syukur... Jauh gap tu. Insya Allah semua baik shj .

sy tgh preg anak ke2. umur sy 41 skrg. dah hampir lupa pengalaman dulu² anak 1st dah darjah 3. moga Allah lindungi anak dan kita. Bila dh berusia ni badan mudah lesu.. kena fikir +ve, makan yg berkhasiat