Anak gatal mata

Assalamualaikum. Anak saya 1Y2M nampak macam gatal2 mata. Asyik gosok mata sampai bengkak kelopak mata. Saya syak mungkin alahan dgn makanan. Ada apa2 petua untuk meredakan rasa gatal mata tu?

2 Balas

Ke gatal habuk? Anak sy tgh gatal mata juga smp bgkak. Hr tu smp penuh biji2 merah kat muka. Gatal main langsir... Sbb tu mata gatal. Klu psl mknan, chck mknan baru apa yg baby mkn. Klu mknan biasa, and xde gatal sebelum ni, then could be habuk. Bg mkn telfast for paed

Kalau anak gatal2 disebabkan alergik, kena bawa pergi klinik awak.