selepas gugur susah lekat

assalamualaikum, ade tak sesame yg gugur and ssah nak lekat / ambil masa lame untuk lekat lagi

24 Balas

Ikut rezeki sis.. Sy ggr bulan 12.2020.. Sy consume Kacip Fatimah keluaran UTM Dr. Zubaidi utk make sure hormon kembali stabil, period dtg dgn lancar stp bulan sama seperti sblm kawin.. Genap 3 bulan saya pregnant lg, alhamdulillah (ikut nasihat doc 3x period baru plan pregnant semula supaya rahim betul2 kuat utk pregnant lg). Semoga ada rezeki utk sis, Aminnn. Yg penting jgn stress ye.

tgk hormon juga kot, sy gugur kli pertama 13week thn 2014, lekat blk 2019.. tp bkn rezeki, gugur lgi, n kli ke3 alhamdulillah tk jangka dlm 1thn lekat blk.. ad org yg mkn thn nk pregnant blk, ad org yg sbulan dua gugur, dh pregnant blk.. smua nie bergantung pd rezeki dan bdn masing² gk sis

3y ago

tk ad ambil ap² atau amal ap² pun sis, smua nye rezeki alhamdulillah..

🤔org ni tnye spe yg ambil mase LAMA utk lekat blk lps gugur...tp yg jwp sume opposite...hmmm xpe sis i ambil mse lama utk lekat blk gugur 2018..2021 ni bru la ade rezki blk..dun wory k..x sume org cpt lekat blk lps gugur....

tengok hormon jugak sis.. mcm wife sepupu saya tak sampai 2 bulan lepas keguguran terus lekat.. alhamdulillah sekarang tgh tggu hari lagi nak bersalin.. ipar saya pulak hampir setahun selepas keguguran baru lekat.. rezeki masing²..

saya ambik masa setahun untuk betul² lekat balik.. pernah 2 kali kena chemical pregnancy. ianya atas hormon dan rezeki masing² sis 😊 insya allah ada rezeki sis jgk dont give up okie 🤲🏻👌🏻

sy alami keguguran pd awal bulan 12 tahun lepas (2020) .. tp lepas 2 bulan ,, sy pregnant balex .. sy pasti kn masa time subur tu sy buat dngn encik suami .. skrg dh nk masuk 11 minggu pregnant ..

sayaa gugur tahun 2020 and lekat balik selepas seminggu gugur bila checkk upt naik double line igt rosak check klinik btul prgnt lgi , dia tgok hormon jgak and tgok kerap mana brsama suami tu .

semua atas rezeki sis..inshaAllah rezeki dtg tepat pada waktu nye..sy gugur 11/2020..bulan 12 period lps tu terus lekat..alhamdulillah rezeki..bykkan bersabar dan berdoa

sy keguguran 2kali tahun 2020. 2nd gugur masa bulan7. bulan 12 alhamdulillah lekat balik. skrg dh 17w. try conceive gna opk sis. InsyaAllah ad rezeki nnti

3y ago

ohh cuba lagi sis insyaAllah ad rezeki sis nnti.. sy pun lps gugur jgk guna opk tu. skrg dh 18w. boleh sis. spatutnya bila ttc ni suami pun kna ad effort skali kna jaga makan smua spya sperma pun berkualiti

bergantung pada hormon kita.. saya bulan 10/2020 positif,tapi ektopik .. lpas tu bulan 1/2021 positif gugur .. now cek smlm double line tapi samar²