Gugur dulu baru lekat?

Sapa ad pglmn gugur dlu baru lekat baby? Dh 2 kehamilan mcmni.gugur,lekat(ank dh 7y) ..gugur ,lekat(anak dh 3y) .skrg prgnant lagi adakah kemungkinan akan brulang keguguran..tq

3 Balas

kebetulan atau x sy xpasti..tapi sy mcm tu 🥲 first gugur awal 2010,pstu lekat hujung tahun 2010(13y) gugur 2015..2016 lekat(7y) gugur January 2023.. skrg alhamdulillah dah 9w.. smoga Allah beri keizinan untuk mengandung, melahirkan,dan membesarkan baby yg ada dlm rahim skrg🤲

doa yg baik2. klu rezeki tu mmg lekat, lekat lah dia. gugur ni banyak faktor..telur kita tak matang pun boleh jd faktor, sperm suami tak bagus pun boleh jd faktor.

Maksud sis? Sis gugur dlu, selepas tu lekat dan selamat melahirkan ke? Berapa lama jarak keguguran dengan lekat yang selamat tu?

5mo ago

Semoga sis dan kandingan sehat ya. Jgn fikir yang bukan bukan. Focus dengan kesihatan diri dan kandungan. Kadang gugur awal kehamilan sebb faktor genetik kandungan tu mgkn tak oke. Ni saya ambil penjelasan dr doktor la sebb saya baru je keguguran minggu lepas